joi, 8 septembrie 2016


INCASTRO – O SINGURA FORMA, INFINITE COMBINATII

Cu jocul INCASTRO ,produs în Italia, realizam blocuri de construcție inovatoare, compuse din elemente colorate, uniforme, ce dau nastere unor constructii cu forme intrigante.
Piesele Incastro pot fi combinate în mai multe moduri, astfel încât să putem construi cu ele obiecte plane, in 2D și 3D: poduri, turnuri, cladiri, animale, instrumente muzicale, bijuterii, steaguri, nave spatiale, ... singura limita fiind imaginația fiecaruia.
Piesa Incastro a fost proiectata de către tânărul arhitect Italian, Angelo Caterino fascinat de modularitate și simetrie.
Culorile vii ale pieselor Incastro și mai presus de toate, numărul infinit de variante de combinare a acestora face din fiecare obiect nou creat, o nouă provocare și totodata incita copilului întrebarea– “ Pot si eu “?
Incastro fascineaza copiii de toate vârstele. Fiind fabricate din materiale de înaltă calitate, cu aceste piese se pot juca chiar și copiii mici.

INCASTRO – O SINGURA FORMA, INFINITE COMBINATII

Distractia este importanta in dezvoltarea copilului nostru. Trebuie să ne asigurăm că jucăriile stimulează abilitățile lor individuale.
Construirea cu aceasta piesa de forma unica, dar cu infinite combinatii de forme plane, in 2D sau 3 D solicita :
  • - gândirea logică - cu 4 piese se pot obtine până la 16 combinatii, astfel incat copilul va trebui să aleagă combinatia care il ajuta sa obtina obiectul dorit
  • răbdarea - datorită nivelului de complexitate al jocului Incastro, copilul trebuie să exploreze posibilitatile de constructie, fapt care necesită studiu și timp. Astfel copilul, incet incet, va fi capabil să realizeze din ce in ce mai multe structuri spațiale complexe.
  • - perseverență în urmărirea ordinii - atunci când un copil construieste, de obicei, nu doreste să pornească de la experiența de bază. El vrea dintr-o dată sa construiasca obiecte complexe,dar de multe ori nu reuseste de la inceput . Prin utilizarea acestui joc, copilul isi dezvolta răbdarea, determinarea în acțiune, concentrarea. Piesele Incastro sunt instrumentul lor de educație perfecta
  • - dezvoltă imaginația spațială - înainte ca un copil sa inceapa sa construiasca, el trebuie să planifice modul în care să conecteze elementele împreună , trebuie sa isi imagineze formele plate ce vor deveni forme 2D sau 3D dezvoltand astfel geometria spațială, atat de utila si la orele de matematica.
  • - dezvoltă abilități motorii - Pentru a construi cu Incastro, copilul trebuie să combine mai multe piese, in unghiuri diferite. De exemplu, pentru a construi un arc de cerc trebuie să se îndoaie o suprafață plană, unghiul dintre toate elementele trebuind sa ramana mereu acelasi. Într-o lume de dispozitive cu ecrane tactile, în cazul în care simpla apăsare a unui deget aduce efectul dorit, dezvoltarea motorie fina la copii devine o problemă. Solutia unei dezvoltari motorii fine a copiilor poate fi Incastro - cadou durabil, interesant, inteligent si sigur pentru un copil de orice vârstă.
  • - dezvolta perceptia pozitiva a copilului insusi deoarece acest joc lasa spatiu imaginatiei si creativitatii in auto-gasirea unor infinite solutii de proiectare a constructiilor cu Incastro
Pentru mai multe detalii vizitati http://goo.gl/osDrvF

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu