joi, 5 ianuarie 2017

Cartea zilei - CARTEA Zodiacului

Cartea zilei - CARTEA Zodiacului
Se ştie că în toate timpurile, pe toate continentele şi de către toate popoarele, s-a practicat un fel de tipologie comportamentală – studiul astrologic al caracterului uman. Din punct de vedere etimologic, astrologia înseamnă „limbajul astrelor” şi fiindcă omul este parte integrantă a Universului, este firesc şi natural ca astrele să poată exprima şi chiar influenţa fiinţa umană. Mergând mână-n mână cu astronomia, conturată în timpul magilor caldeeni, pornind de la numeroasele observaţii datând încă din perioada asirienilor, cu aproape şase milenii înaintea erei noastre, astrologia şi-a construit propriul „portofoliu”, aducând până în zilele noastre nesecate comori de experienţă şi cunoştinţe, completate şi îmbunătăţite permanent de-a lungul veacurilor. În zilele noastre, studiul astrologic îşi dă mâna cu psihologia, de care este intim legată, după cum spune şi C.G. Jung: „recunoaşterea astrologiei este garantată de psihologie […] pentru că astrologia este suma tuturor cunoştinţelor psihologice ale antichităţii”. Astfel, vechea ştiinţa a astrologiei şi psihologia modernă se completează reciproc, pentru a ne oferi o tehnică de realizare personală. Să mai spunem că în Occident există mult mai multe preocupări pentru îmbunătăţirea astrologiei şi aducerea ei la zi prin adaptarea la noile tehnologii, la realităţile astronomice, la descoperirile psihologiei moderne şi, în fine, la viaţa prezentă. Astfel, s-a născut, de exemplu, în secolul XX, astrologia simbolică, cea care foloseşte simbolurile sabiene asociate gradelor zodiacale. Şi iată-ne acum, cu o bogăţie neexploatată îndeajuns.

Să revenim. Cum ne putem desăvârşi progresul personal? Prin cunoaşterea de sine; iar cel mai bun mijloc de a face aceasta va fi să consultăm singuri volumul „Cartea Zodiacului”.
Pentru ca tu, cititorule, să nu fii ameţit de la început cu diverse idei filosofice sau teorii aiuritoare, autorii – parapsihologul Radu Botez şi Livia Dragu, psihoastrolog – au intrat direct în subiect. Pornind de la ideea generoasă a unui material publicat anterior de parapsihologul Radu Botez, care a şi dat titlul primului articol din carte, aceasta este structurata în… 12 capitole, fiecare dintre acestea ilustrând manifestări caracterologice tratate din punct de vedere astrologic ale celor 12 semne zodiacale. Nu sunt neglijate nici sistemele astrologice mai puţin cunoscute publicului românesc, cum ar fi: Zodiacul egiptean, Astrologia iudaică, Horoscopul Babilonului, Zodiacul african, Zodiacul totemic şi altele. Nu este omisă nici Divinaţia Japoneză, cu numeroasele sale sisteme, dar nici Onomanţia, ştiinţa numelor; acesta din urmă conţinând şi un scurt Glosar „pentru eventualitatea că nu găsiţi la repezeală un nume pentru bebeluşul dumneavoastră”. Trăsăturile caracteristice numeroaselor împrejurări ale vieţii sunt descrise în tot atâtea capitole. Veţi găsi lucruri absolut noi, cum ar fi Zodiacul Şeptilicilor (al celor născuţi la 7 luni) sau Zodiacul Cuspidelor (al celor născuţi la hotarul dintre zodii). Capitolul despre sănătatea nativilor zodiacului va readuce în memorie leacurile bunicii, va arătă cum se comportă nativii în caz de boală, dar vă poate aduce şi un zâmbet: n-aţi crede, dar va fi vorba de „Cu zodiile la dentist”! Semnele zodiacale vor fi trecute prin câteva profesii, pentru a le putea recunoaşte comportamentul, şi veţi putea afla că „Nimic din ce e omenesc nu ţi-e străin”, nici plăcerea unei cafele sau a unui păhărel… ori mai multe… nici shopping-ul, nici multe altele. Un capitol aparte, demn de atenţia dumneavoastră este Zodiacul şi credinţa, unde veţi observa că astrologia nu este antagonică credinţei, căci dacă Divinitatea n-ar fi vrut ca omul să cunoască ştiinţă (în speţă, ştiinţa astrologiei), noi n-am fi cunoscut-o în veci! Poate cel mai incitant, dar sigur cel mai original este Zodiacul românesc, apărut în premieră, conceput în urma unei experienţe acumulate pe parcursul a mai bine de 20 de ani de practicare a astrologiei predictive şi a altor sisteme divinatorii. Vom mai spune doar că veţi găsi şi puterea numerelor în Horoscopul numeric, apoi un Caleidoscop, şi veţi râde cu Legile lui Murphy şi Zodiacul. Şi asta nu e tot… Veţi avea o mulţime de surprize plăcute.
În această amplă lucrare „Cartea Zodiacului” nu veţi găsi numai 12 motive… ci mult mai multe. Ea este „instrumentul” perfect, manualul complet, prin care puteţi dobândi autocunoaştere personală, dar şi modul optim de a relaţiona cu ceilalţi, cunoscându-le acestora reacţiile în situaţii diverse. Iată cel mai bun motiv pentru ca dumneavoastră să aveţi această CARTE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu