marți, 10 ianuarie 2017

Cartea zilei - Sex și Zodii

Cartea zilei - Sex și Zodii

Doamnelor şi domnilor, femei şi bărbaţi, familişti şi necăsătoriţi, tineri şi… mai puţin tineri, această carte vi se adresează în mod egal tuturor. Fără a avea pretenţia că am descoperit roata sau apă caldă, dorim doar să vă reamintim câteva adevăruri despre sex, pe care desigur le ştiaţi; dar uneori omul mai uită…

Şi, iată unul dintre adevărurile uitate: ca să faci sex, trebuie să existe atracţie! Este vorba, desigur, despre ceea ce numim sex liber-consimtit, act care aduce după sine plăcere, comuniune între parteneri şi… uneori… copii. Dar înainte de toate acestea este atracţia.

Există câteva proverbe şi zicători populare, care ne pot ajuta să înţelegem mai bine principiul legii atracţiei. Cine n-a auzit măcar odată “cine se aseamănă se adună”, sau “ban la ban trage…”, ori “de ce ţi-e frică, de aia nu scapi”? Este un fel de ilustrare folcloristică a legii atracţiei, care spune că toate cele care se aseamănă se atrag. Gândurile pozitive atrag lucruri pozitive, iar lucrurile pozitive atrag alte lucruri pozitive. Este valabil şi pentru cele negative. Legea atracţiei este peste tot, în orice aspect al vieţii. De fapt, este la baza a tot ceea ce se manifestă. Este crucial să înţelegi legea atracţiei dacă doreşti să ai o viaţă aşa cum o visezi, plină de bucurie. În esenţă, legea atracţiei este foarte simplă, poate fi extrem de uşor de înţeles, dar şi extrem de greu de acceptat.

Eşti ceea ce gândeşti. Fără excepţie, lucrul la care te gândeşti este cel pe care-l atragi în viaţa ta, indiferent că este dorit de tine sau nu. Mai mult, cu cât te gândeşti mai intens la un lucru, cu cât te focalizezi mai mult pe el, cu cât îi acorzi mai multă atenţie şi emoţie, cu atât forţa ta de atracţie este mai mare şi îl aduci în viaţa ta, indiferent că este ceva ce îţi doreşti sau nu.

Legea atracţiei răspunde la ceea ce gândeşti, indiferent că gândeşti ceva “bine” sau ceva “rău”. Legea atracţiei nu face distincţie între bine/rău, util/inutil, eficient/ineficient, dorit sau nedorit. Legea atracţiei răspunde mereu, fără excepţie, doar gândurilor tale. Multe din lucrurile nedorite din viaţa ta au ajuns la tine datorită gândurilor inconştiente pe care le ai. Legea atracţiei funcţionează fie ca o cunoaştem sau nu, fie că suntem conştienţi sau nu de ea, fie ca o acceptăm sau nu. Legea atracţiei răspunde, fără excepţie, gândurilor, conştiente şi inconştiente, pe care le emitem. Deci, ar trebui să înveţi să-ţi controlezi gândurile, tiparele inconştiente? Nu. Nu-ţi pierde vremea şi nu-ţi consuma energia cu asta; mai bine, gândeşte automat ce anume ţi-ar face bine, ce ţi-ar place ţie!
ei şti că eşti “aliniat” cu dorinţele tale, cu ceea ce vrei să obţii, atunci când te vei simţi bine gândindu-te la acele dorinţe. Îndemnul cel mai bun este acesta: “Simte-te bine.” Fă orice îţi stă în putinţă ca să te simţi bine. Când te simţi bine, sistemul tău automat de ghidare emoţională îţi spune că eşti aliniat cu ceea ce vrei să obţii. Când te simţi bine, legea atracţiei răspunde şi îţi aduce mai mult din acest “bine”, oricare ar fi el. Cum poţi să realizezi aceasta: rezervă-ţi zilnic 15-20 de minute, într-un loc unde nu vei fi întrerupt, fără mobil, e-mail şi altele de acest fel. Focalizează-te pe ce vrei să obţii. Vizualizează. SIMTE cum este să obţii ceea ce vrei să obţii. Cheia este să simţi cu adevărat emoţii puternice, foarte plăcute, în timp ce te gândeşti la ceea ce vrei să obţii. Acesta este sistemul tău automat de ghidare emoţională, care îţi spune în fiecare secundă dacă gândurile tale sunt aliniate cu dorinţele tale sau nu. Pentru toţi legea atracţiei răspunde la fel… atragi ceea ce gândeşti, atragi lucrurile cărora le acorzi atenţie. Evită cu toate puterile să te opui lucrurilor nedorite, pentru că dacă te opui lor, le acorzi atenţie… iar legea atracţiei răspunde, şi îţi aduce mai multe. Ignoră lucrurile pe care nu le doreşti. Aplicat la legea atracţiei, acest principiu spune să te opreşti a te mai focaliza pe ceea ce nu vrei. În schimb, focalizează-te pe ceea ce vrei, gândeşte-te la toate lucrurile pozitive pe care le doreşti în viaţa ta. În cele mai multe cazuri, doar această acţiune este suficientă pentru a întrerupe lanţul negativ şi a te îndrepta spre ceea ce doreşti. Însă în unele cazuri extreme (depresii periodice, dezamăgiri constante, probleme de sănătate care se tot adună şi aşa mai departe) este nevoie de o acţiune bruscă, puternică, intensă. În astfel de cazuri îţi sugerez ca fiind mai util să îţi distragi gândurile, decât să le schimbi. Pur şi simplu opreşte-te şi culcă-te. Serios. Ascultă muzică, ieşi afară cu prietenii. Opreşte-te din ce faci şi fă cu totul altceva care să-ţi distragă atenţia. De fiecare dată când ai un gând negativ, distrage-ţi atenţia. Iar când te simţi OK cu tine, atunci focalizează-te pe ceea ce vrei.

Legea atracţiei este aplicabilă şi atracţiei sexuale; teama multora de a nu-şi găsi perechea potrivită poate atrage după sine o pereche nepotrivită; gândurile negative referitoare la “cum sunt la pat?” pot atrage insatisfacţie sexuală, iar părerile greşite pe care unii sau unele le au despre propria “frumuseţe” sau cea a partenerilor, pot să le reducă mult şansele de a stabili o relaţie sau chiar pe cele de a avea o simplă aventură. Succesul sexual, satisfacţia sexuală deplină, depind în egală măsură şi de felul în care gândim noi despre sex, despre posibilităţile sexuale personale şi cele ale perechii noastre.

Se poate pune întrebarea: aşteptările/gândurile mele îi pot influenţa pe alţii? Pe scurt: nu. Dacă vrei să schimbi lumea, schimbă-te pe tine. Trebuie să devii tu un exemplu de gândire pozitivă şi, de ce nu, un exemplu de succes! Iar succesul sexual este, indubitabil, parte din acesta!

În cele ce urmează vom vorbi despre sex, despre atracţie, despre multe alte probleme legate de sex, despre minoritatilor sexuale, chiar şi despre soacre (ehe, câte partide de sex promiţătoare n-au stricat ele!…), dar vom vorbi şi despre cunoaştere. Cunoaşterea, ca şi atracţia, este o condiţie esenţială în multe experienţe de viaţă, dar cunoaşterea partenerului/partenerei de sex este condiţia sine-qua-non pentru o partidă de sex reuşită. Veţi găsi în paginile care urmează câteva repere, care vă vor uşura procesul cunoaşterii şi câteva zodiace care, de asemenea, vă pot servi ca punct de plecare pentru a avea măcar idee de tendinţele sexuale ale perechii cu care intenţionaţi să formaţi la un moment dat un cuplu… sexual, dacă nu chiar unul marital. Am ales zodiacul ca modalitate de a trata un subiect atât de serios ca sexul, deoarece el – zodiacul – se bazează pe o experienţă milenară şi cumulează un bagaj imens de observaţie, strâns în timp îndelungat şi care şi-a dovedit autenticitatea în majoritatea cazurilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu